Apa sampeyan nganggo topeng sing bener? Akeh wong sing kerep nggawe kesalahan kasebut!

2021-08-23


Ing saben dina, akeh wong sing ora nganggo topeng kanthi bener! Dadi carane nyopot topeng kanthi bener? Apa kesalahan sing ora kudu ditindakake nalika nganggo topeng? Utamane, kabeh wong tansah bingung, kepiye carane topeng kudu disimpen sawise dicopot? [Kawruh ilmu topeng populer ing ngisor iki mung ditrapake kanggo topeng medis biasa utawa topeng bedah medis sing digunakake ing urip biasa lan pemandangan kerja. ã€

Nganggo topeng, aja nggawe kesalahan iki!

1. Aja ngganti topeng kanggo dangu

Ing njero topeng gampang nempel karo zat kayata protein lan banyu sing dibuang dening awak manungsa, sing ndadékaké tuwuhing bakteri. "Pedoman Kelompok Umum lan Pekerjaan Utama kanggo Nganggo Topeng (Agustus 2021)" nyaranake supaya wektu nganggo kumulatif saben topeng ora ngluwihi 8 jam.

2. Nganggo topeng cacat, lembab utawa reged

Nalika topeng reged, cacat, rusak, utawa mambu, kinerja protèktif bakal suda lan kudu diganti ing wektu.

3. Nganggo macem-macem topeng ing wektu sing padha

Nganggo macem-macem topeng ora mung bisa nambah efek protèktif kanthi efektif, nanging uga nambah resistensi ambegan lan bisa ngrusak sesak topeng.

4. Nganggo topeng bocah

Nalika tuku topeng bocah-bocah, sampeyan kudu mriksa umur sing ditrapake, standar implementasine, lan kategori produk saka produk kasebut. Sampeyan uga kudu milih topeng ukuran pasuryan adhedhasar efek saka nyoba-on bocah. Amarga risiko sesak napas, topeng bocah ora cocog kanggo bayi sing umure kurang saka telung taun. .

Mulane, perlindungan pribadhi bayi lan bocah-bocah ing umur telung taun kudu dadi proteksi pasif, lan wong tuwa kudu ngupayakake supaya ora nggawa anak-anake menyang papan umum sing rame.

5. Daur ulang topeng sing bisa digunakake

Nggunakake kukus, nggodhok, lan nyemprotake alkohol ora ngidini daur ulang topeng sing bisa digunakake, nanging bakal nyuda efek protèktif, utamane topeng sing wis digunakake ing transportasi umum lintas wilayah utawa rumah sakit lan papan sing rame liyane. Disaranake sampeyan ora nggunakake maneh.