Bedane gaun isolasi sing bisa digunakake, gaun pelindung lan gaun bedah

2021-08-23

Gaun pengasingan sing bisa digunakake, gaun pelindung sing bisa digunakake, lan gaun bedah sing bisa digunakake minangka piranti pelindung pribadi sing umum digunakake ing rumah sakit. Nanging ing proses pengawasan klinis, kita asring nemokake manawa staf medis rada bingung babagan telu kasebut. Sawise takon babagan informasi kasebut, editor bakal ngomong karo sampeyan babagan persamaan lan bedane telu kasebut saka aspek ing ngisor iki.


1. Fungsi


Gaun isolasi sing bisa dibuwang: peralatan protèktif sing digunakake kanggo personel medis supaya ora kontaminasi getih, cairan awak, lan bahan infèksi liyane nalika kontak, utawa kanggo nglindhungi pasien saka infeksi. Gaun isolasi minangka isolasi rong arah kanggo nyegah staf medis kena infeksi utawa kontaminasi lan pasien kena infeksi.


Sandhangan protèktif sing bisa dibuang: peralatan protèktif sing digunakaké déning staf medis klinis nalika ana kontak karo pasien Kelas A utawa penyakit infèksius sing dikelola déning penyakit infèksius Kelas A. Sandhangan protèktif kanggo nyegah infeksi staf medis lan minangka siji-sijine barang sing diisolasi.


Gaun bedhah sing bisa digunakake: Gaun bedah nduweni peran protèktif rong arah sajrone operasi. Kaping pisanan, gaun bedah nggawe penghalang antarane pasien lan staf medis, nyuda kemungkinan staf medis bisa kontak karo getih pasien utawa cairan awak liyane lan sumber infeksi liyane sajrone operasi; sareh, gaun bedhah bisa mblokir kolonisasi / adhesion kanggo kulit Staff medical utawa sandhangan Various bakteri ing lumahing nyebar kanggo patients bedhah, èfèktif nyingkiri cross-infèksi bakteri tahan multi-obat kayata methicillin-tahan Staphylococcus aureus (MRSA). lan enterococcus tahan vankomisin (VRE). Mulane, fungsi penghalang gaun bedah dianggep minangka kunci kanggo ngurangi risiko infeksi nalika operasi [1].


2. Indikasi klamben


Gaun isolasi sing bisa dibuwang: 1. Nalika ngubungi pasien sing nandhang penyakit infèksius sing nyebar kanthi kontak, kayata sing kena infeksi bakteri tahan multidrug. 2. Nalika nindakake isolasi protèktif pasien, kayata diagnosa, perawatan lan nyusoni pasien kanthi luka bakar lan pasien korupsi balung. 3. Bisa uga disiram getih, cairan awak, sekresi lan feces. 4. Kanggo mlebu departemen penting kayata ICU, NICU, lan bangsal pelindung, arep nganggo gaun isolasi utawa ora kudu diputusake miturut tujuan mlebu lan status kontak staf medis.


Sandhangan pelindung sing bisa digunakake: 1. Nalika ngubungi pasien kanthi penyakit infèksi Kelas A utawa Kelas A. 2. Nalika ngubungi pasien sing dicurigai utawa dikonfirmasi SARS, Ebola, MERS, flu burung H7N9, lan liya-liyane, pedoman kontrol infeksi paling anyar kudu ditindakake.


Gaun bedah sing bisa digunakake: Disterilisasi kanthi ketat lan digunakake kanggo perawatan invasif pasien ing kamar operasi khusus.


3. Penampilan lan syarat materi


Sandhangan isolasi sing bisa digunakake: Sandhangan isolasi sing bisa digunakake biasane digawe saka bahan sing ora ditenun, utawa digabungake karo bahan sing impermeabilitas luwih apik, kayata film plastik. Liwat nggunakake macem-macem teknologi sambungan serat non-dirajut tinimbang interlocking geometris saka bahan tenunan lan rajutan, nduweni integritas lan kateguhan. Sandhangan isolasi kudu bisa nutupi awak lan kabeh sandhangan kanggo mbentuk penghalang fisik kanggo transmisi mikroorganisme lan zat liyane. Sampeyan kudu duwe impermeability, resistance abrasion lan resistance luh [2]. Saiki, ora ana standar khusus ing China. Mung ana introduksi singkat babagan masang lan njupuk gaun isolasi ing "Spesifikasi Teknis Isolasi" (gaun isolasi kudu dibukak ing mburi kanggo nutupi kabeh sandhangan lan kulit sing katon), nanging ora ana spesifikasi lan materi, lsp. . Indikator sing gegandhengan. Gaun isolasi bisa digunakake maneh utawa nganggo tanpa tutup. Dideleng saka definisi gaun isolasi ing "Spesifikasi Teknis kanggo Isolasi ing Rumah Sakit", ora ana syarat kanggo anti-permeabilitas, lan gaun isolasi bisa tahan banyu utawa ora tahan banyu.


Standar kasebut kanthi jelas nyatakake yen sandhangan protèktif kudu nduweni fungsi penghalang cair (tahan banyu, permeabilitas kelembapan, resistensi penetrasi getih sintetik, tahan kelembapan permukaan), sifat tahan api lan sifat antistatik, lan kudu tahan kekuatan pecah, elongasi nalika istirahat, filtrasi. Ana syarat kanggo efisiensi.


Gaun bedah sing bisa dibuang: Ing taun 2005, negaraku ngetokake serangkaian standar sing ana gandhengane karo gaun bedah (YY/T0506). Standar iki padha karo standar Eropa EN13795. Standar kasebut nduweni syarat sing jelas babagan sifat penghalang, kekuatan, penetrasi mikroba, lan kenyamanan bahan gaun bedah. [1]. Gaun bedah kudu kedap, steril, siji-potong, lan tanpa tutup. Umumé, cuffs saka gaun bedhah iku elastis, kang gampang kanggo nyandhang lan mbiyantu kanggo nyandhang sarung tangan steril. Iki ora mung digunakake kanggo nglindhungi staf medis saka kontaminasi dening zat infèksius, nanging uga kanggo nglindhungi negara steril saka bagean operasi.


Kanggo nyimpulake


Ing babagan penampilan, sandhangan protèktif uga dibédakaké saka gaun isolasi lan gaun bedah. Gaun bedah lan gaun isolasi ora gampang dibedakake. Padha bisa dibedakake miturut dawane ikat pinggang (pinggang gaun isolasi kudu diikat ing ngarep supaya gampang dicopot. Ikat pinggang gaun bedah diikat ing mburi).

Saka sudut pandang fungsional, telu kasebut duwe persimpangan. Keperluan kanggo gaun bedah lan sandhangan protèktif luwih dhuwur tinimbang kanggo gaun pengasingan sing bisa digunakake. Ing kasus nalika gaun isolasi umume digunakake ing praktik klinis (kayata isolasi kontak bakteri tahan multi-obat), gaun lan gaun bedah sing bisa digunakake bisa interoperable, nanging yen gaun bedah sing bisa digunakake kudu digunakake, ora bisa diganti nganggo gaun.

Saka sudut pandang proses nyopot lan nyopot, bedane gaun isolasi lan gaun bedah kaya ing ngisor iki: (1) Nalika nyopot lan nyopot gaun isolasi, kudu digatekake permukaan sing resik supaya ora kontaminasi. gaun bedhah luwih menehi perhatian marang operasi aseptik; (2) gaun isolasi bisa ditindakake dening wong siji, lan gaun bedah kudu dibantu dening asisten; (3) Gaun bisa digunakake bola-bali tanpa kontaminasi. Nyumerepi ing wilayah sing cocog sawise digunakake, lan gaun bedah kudu di resiki, disinfeksi / disterilisasi lan digunakake sawise nganggo sapisan. Sandhangan protèktif sing bisa digunakake umume digunakake sacara klinis ing laboratorium mikrobiologi, bangsal tekanan negatif penyakit infèksius, Ebola, influenza unggas, mers lan epidemi liyane kanggo nglindhungi staf medis saka patogen. Panggunaan telu kasebut minangka langkah penting kanggo nyegah lan ngontrol infeksi ing rumah sakit, lan nduweni peran penting kanggo nglindhungi pasien lan buruh medis.