Kapasitas produksi sarung tangan sing bisa dipindhah menyang China

2021-08-23


Amarga wabah kasebut ndadekake kesadaran masarakat babagan proteksi safety lan owah-owahan ing kabiasaan urip, sawetara industri sing ora pati ngerti mboko sithik mlebu mata masarakat, utamane para investor. Industri sarung tangan pelindung sing bisa digunakake minangka salah sawijining, nalika ana ing pasar modal. Panase dhuwur.

Ing konteks globalisasi lan normalisasi pencegahan lan kontrol epidemi, mundhake panjaluk sensitif wektu lan panjaluk konvensional ing mangsa ngarep sing nyebabake owah-owahan gedhe ing industri sarung tangan sing bisa digunakake global. Apa owah-owahan sing ditindakake ing industri sarung tangan nganggo tangan? Pira konsumsi global ing mangsa ngarep? Endi arah investasi masa depan industri sarung tangan sing bisa digunakake ing sektor medis?

1

Perlu sarung tangan

Luwih akeh tinimbang sadurunge wabah

Ing taun 2020, industri sarung tangan nganggo domestik nggawe mitos babagan mundhak kinerja sajrone wabah kasebut, lan akeh panyedhiya sarung tangan domestik sing entuk dhuwit akeh. Kamakmuran sing dhuwur iki terus nganti taun iki. Data nuduhake yen ing kuartal pisanan 2021, ing antarane 380 perusahaan farmasi lan piranti medis A-share, total 11 bathi ngluwihi 1 milyar yuan. Antarane wong-wong mau, Intech Medical, pimpinan ing industri sarung tangan nganggo, malah luwih pinunjul, entuk bathi net 3,736 milyar yuan, nambah taun-on-taun 2791,66%.

Sawise wabah wabah pneumonia mahkota anyar, panjaluk global kanggo sarung tangan sing bisa digunakake mundhak. Miturut data saka Administrasi Umum Bea Cukai China, volume ekspor sarung tangan sekali pakai ing taun 2020 bakal mundhak saka 10,1 milyar saben wulan ing rong wulan pisanan sadurunge epidemi dadi 46,2 milyar saben wulan (November taun sing padha), nambah. kira-kira 3,6 kaping.

Taun iki, nalika epidemi global terus lan galur mutasi katon, jumlah infeksi saya mundhak saka 100 yuta ing wiwitan taun dadi 200 yuta mung sajrone 6 wulan. Miturut statistik saka Organisasi Kesehatan Dunia, tanggal 6 Agustus 2021, jumlah kumulatif kasus pneumonia koroner anyar sing dikonfirmasi ing donya wis ngluwihi 200 yuta tandha, sing padha karo 1 saka 39 wong ing donya sing kena infeksi anyar. pneumonia koroner, lan proporsi nyata bisa luwih dhuwur. Galur mutan kayata Delta, sing infèksi banget, teka luwih agresif lan wis nyebar menyang 135 negara lan wilayah ing wektu cendhak.

Ing konteks normalisasi pencegahan lan kontrol epidemi, promulgasi kabijakan umum sing relevan nambah panjaluk sarung tangan sing bisa digunakake. Komisi Kesehatan lan Keluarga Berencana Nasional China ngetokake "Pedoman Teknis kanggo Nyegah lan Kontrol Infeksi Novel Coronavirus ing Institusi Kedokteran (Edisi Pertama)" ing Januari taun iki, mbutuhake tenaga medis nganggo sarung tangan sing bisa digunakake yen perlu; Kamentrian Perdagangan ngetokake pencegahan lan kontrol epidemi Pedoman teknis: Wong sing kerja ing mall, supermarket utawa pasar produk pertanian kudu nganggo topeng lan sarung tangan nalika ngirim barang menyang pelanggan...

Data sing relevan nuduhake manawa kanthi owah-owahan bertahap kesadaran masarakat babagan perlindungan kesehatan lan kabiasaan urip, panjaluk sarung tangan sing bisa digunakake saben dina uga saya tambah. Panjaluk pasar sarung tangan sing bisa digunakake global samesthine bakal tekan 1,285.1 milyar ing taun 2025, kanthi tingkat pertumbuhan taunan gabungan 15.9% wiwit taun 2019 nganti 2025, ngluwihi tingkat pertumbuhan senyawa 8.2% wiwit taun 2015 nganti 2019 ing taun-taun sadurunge wabah.

Amarga standar urip lan tingkat pendapatan sing dhuwur saka populasi ing negara maju, lan peraturan kesehatan masyarakat sing ketat, ing 2018, njupuk Amerika Serikat minangka conto, konsumsi per kapita sarung tangan sing bisa digunakake ing negara kasebut wis tekan 250 potongan / wong / taun; ing wektu sing, China sapisan Konsumsi per kapita saka jinis sarung tangan 6 bêsik / wong / taun. Ing taun 2020, amarga kena pengaruh epidemi, konsumsi sarung tangan sing bisa digunakake ing saindenging jagad bakal saya tambah akeh. Kanthi referensi data riset industri sing maju, konsumsi per kapita sarung tangan sing bisa digunakake ing Amerika Serikat yaiku 300 pasang / wong / taun, lan konsumsi per kapita sarung tangan sing bisa digunakake ing China yaiku 9 pasang / wong. /Taun.

Insider industri nedahake manawa kanthi ekonomi sing berkembang pesat, tuwuhing populasi lan kesadaran babagan perlindungan kesehatan, negara-negara berkembang samesthine bakal ndeleng pertumbuhan progresif ing konsumsi sarung tangan ing wektu sing cendhak nganti medium. Ing tembung liyane, panjaluk global kanggo sarung tangan nganggo adoh saka tekan langit-langit, lan isih ana kamar gedhe kanggo wutah ing mangsa.

2

Kapasitas produksi sarung tangan

Transfer saka Asia Tenggara menyang China

Wartawan kasebut nyisir data umum lan nemokake manawa saka perspektif distribusi industri, pemasok sarung tangan sing luar biasa ing saindenging jagad konsentrasi ing Malaysia lan China, kayata Top Gloves, Intech Medical, He Tejia, High Yield Qipin, Blue Sail Medical, lsp. .

Ing jaman biyen, pabrikan utama sarung tangan lateks lan sarung tangan nitril dikonsentrasi ing Malaysia, lan panyedhiya sarung tangan PVC (polyvinyl chloride) biasane ana ing China. Ing taun-taun pungkasan, nalika rantai industri petrokimia negara saya wis diwasa, kapasitas produksi sarung tangan nitril wis nuduhake owah-owahan bertahap saka Asia Tenggara menyang China. Miturut wong njero industri, pambangunan jalur produksi sarung tangan sing bisa digunakake luwih angel lan duwe siklus sing dawa. Umumé, wektu pambangunan sarung tangan PVC nganggo udakara udakara 9 wulan. Kanggo baris produksi sarung tangan nitrile nganggo ambang teknis sing luwih dhuwur, investasi ing baris produksi siji bakal ngluwihi 20 yuta yuan, lan siklus produksi fase kapisan nganti 12 nganti 18 sasi. Basis produksi skala gedhe kudu nandur modal paling ora 10 bengkel produksi, saben duwe 8-10 jalur produksi. Bakal mbutuhake luwih saka 2 nganti 3 taun kanggo kabeh pangkalan rampung lan bisa digunakake. Nganggep biaya garis produksi PVC, total investasi mbutuhake paling sethithik 1,7 milyar nganti 2,1 milyar yuan. RMB.

Ing pengaruh wabah kasebut, luwih angel kanggo pemasok Asia Tenggara kanggo njamin produksi sarung tangan sing bisa digunakake kanthi terus lan stabil ing jalur produksi. Penurunan kapasitas produksi jangka pendek lan jangka menengah ora bisa dihindari, lan jurang permintaan pasar global saya tambah akeh. Mula, wong njero industri percaya yen sarung tangan nitril sing bisa digunakake China bakal ngisi kesenjangan pasokan iki, lan bathi pemasok sarung tangan nitril domestik bakal didhukung sajrone sawetara wektu.

Saka sudut pandang produsen sarung tangan domestik, momentum peningkatan kapasitas sajrone rong taun kepungkur terus mundhak. Ditilik saka kahanan upgrade saiki, ing antarane perusahaan trek sarung tangan nganggo domestik sing unggul, Intech Medical minangka pabrikan kanthi investasi sing relatif gedhe ing industri global. Perusahaan iki duwe telung basis produksi sarung tangan ing Zibo, Qingzhou lan Huaibei ing saindenging negoro. Sawetara dina kepungkur, kanggo nanggepi pitakonan babagan apa kapasitas produksi Intech Healthcare tuwuh kanthi cepet, Liu Fangyi, ketua perusahaan kasebut, nate ujar manawa "kapasitas produksi berkualitas tinggi ora bakal kakehan". Saka sudut pandang saiki, kanthi peluncuran kapasitas produksi sing stabil, Intech Medical duwe kesempatan kanggo ngrebut pangsa pasar ing mangsa ngarep. Laporan Riset Sekuritas Southwest nuduhake yen ing kuartal kaping pindho taun 2022, kapasitas produksi taunan sarung tangan nganggo Intech Medical bakal tekan 120 milyar, yaiku udakara 2.3 kaping kapasitas produksi taunan saiki. "Dhuwit nyata" sing diasilake sajrone wabah kasebut wis dadi basis finansial perusahaan kanggo mesthekake implementasine lancar saka proyek upgrade kapasitas.

Wigati dicathet, miturut laporan taunan Ingram Medical 2020, arus kas net perusahaan saka aktivitas operasi yaiku 8.590 milyar yuan, dene dana moneter nganti 5.009 milyar yuan; ing laporan triwulanan taun iki, arus kas net perusahaan saka aktivitas operasi yaiku 3,075 milyar yuan. Yuan, mundhak taun-taun kaping 10, sajrone laporan, dana moneter nganti 7,086 milyar yuan, mundhak 8,6 kali ing periode sing padha taun kepungkur.

3

Kunci kanggo entuk bathi

Deleng kemampuan kontrol biaya

Kemampuan kontrol biaya minangka salah sawijining faktor utama sing nemtokake bathi masa depan perusahaan sarung tangan sing bisa digunakake. Wong njero industri nedahake manawa ing komposisi biaya industri sarung tangan sing bisa digunakake, rong barang pisanan sing nduwe proporsi paling gedhe yaiku biaya bahan mentah lan biaya energi.

Data umum nuduhake manawa ing antarane perusahaan sing saiki nandur modal ing pabrik sarung tangan ing industri kasebut, mung Ingram Medical lan Blue Sail Medical duwe rencana investasi kogenerasi. Amarga ambang investasi sing ketat banget lan review energi saka pembangkit listrik termal, ing 2020, Intech Medical ngumumake bakal nandur modal ing gabungan panas lan proyek listrik ing Huaining lan Linxiang. Kapasitas produksi taunan sing direncanakake 80 milyar nitril butyronitrile bakal dadi kontrol biaya industri. Kapasitas paling bisa. Ingram Medical nate ujar ing platform interaksi investor manawa babagan kontrol biaya, Ingram Medical wis tekan tingkat paling apik ing industri kasebut.

Kajaba iku, Ingram Medical nerbitake woro-woro ing April taun iki manawa perusahaan entuk bathi operasi 6.734 milyar yuan ing kuartal pertama 2021, mundhak 770.86% saben taun, lan bathi net 3.736 milyar yuan, sing luwih apik tinimbang loro raksasa sarung tangan ndhuwur ing Malaysia lan Hetejia. Nggedhekake pangsa pasar global.

Dimangerteni manawa Intco Medical nglayani udakara 10.000 pelanggan ing luwih saka 120 negara lan wilayah ing saindenging jagad; merek perusahaan dhewe "Intco" lan "Basic" wis kasil ditetepake piyambak ing limang pasar bawana. Ing saiki, kapasitas produksi taunan saka Incorporated nganggo sarung tangan protèktif cedhak 10% saka konsumsi taunan global. Ing basis iki, proyek perusahaan babagan upgrade kapasitas produksi lan kontrol biaya wis diluncurake lan maju kanthi lancar.

Wong njero industri percaya yen dibandhingake karo Malaysia, industri sarung tangan nganggo tangan China duwe kaluwihan sistemik ing bahan mentah, energi, tanah lan aspek liyane. Ing mangsa ngarep, tren transfer industri menyang China katon jelas. Produsen domestik ngadhepi kesempatan upgrade utama, lan lanskap kompetitif uga bakal diganti. Ing wektu sing padha, wong njero industri uga nyatakake yen limang taun sabanjure bakal dadi wektu kritis kanggo kapasitas produksi sarung tangan nganggo tangan China kanggo nyepetake ekspor menyang segara lan ngisi permintaan domestik. Sawise bledosan terus-terusan kinerja perusahaan-perusahaan terkemuka ing industri kasebut, industri sarung tangan sing bisa dienggo domestik samesthine bakal ngalih lan mlebu "kurva pertumbuhan" jangka panjang lan stabil.